.


De Moderne Stad

in digitale art-prints Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht

beelden van leven en moderne architectuurDe stad boeit mij enorm, met name de recente modernisering en het leven in de Nederlandse grote steden, waarvan ik dan ook veel foto's maak. 

Mijn digitale art-prints zie ik als grafiek in een modernere vorm, omdat ik ze digitaal samenstel vanuit mijn foto's. Ik bewerk mijn foto's flink; ik snij ze af, vermeng ze en schuif ze over elkaar heen..  ..totdat ik een beeld krijg wat me overtuigt. Het onderwerp dient zichtbaar aanwezig te blijven, dus geen abstracte collage vanuit een foto-mix. Mijn art-prints gaan ergens over! Ze geven hun verhaal in beeld, over een bepaalde fase van de moderne stad! Ik laat ze vervolgens vakkundig drukken op kwaliteitspapier in een kleine oplage; de maat van elke digitale print is daardoor per gedrukte prent te varieëren. 


Het intensief mengen en mixen van meerdere beeldlagen deed ik voorheen al in mijn mono-prints, maar daarin was het maak-proces nog ambachtelijk: drukken op de pers.
Met mijn recente digitale werkwijze heb ik de mogelijkheid gekregen om veel uitgebreider dan voorheen de verschillende beeldlagen (vanuit mijn foto's) over elkaar heen te schuiven. Zo geeft het digitaal werken mij de vrijheid om meer variaties te bekijken en af te wegen. Na onderling vergelijken van verschillende gemaakte versies kom ik tenslotte tot mijn definitieve keuze: de uiteindelijke print die u dan ook hier op de website ziet staan. 

* Mijn digitale art prints / prenten zijn te koop in een beperkte oplage, in een hoogwaardige kwaliteit. Deze prints kunt u kopen op dibond, met een coating over de print om deze te beschermen. Ook zijn ze te koop, geprint op hoogwaardig papier, in een lijst. Bij beide varianten kunt u zelf uw eigen afmetingen bepalen, tot ruim een meter aan de kortste zijde van de print.

Hilly van Eerten