Amsterdam, de moderne architectuur en nieuwbouw, in digitale prints en monoprint-prenten. Beide grafiek, ontstaan vanuit mijn foto's. Ik fotografeer vaak in de stad en componeer vanuit deze foto's mijn grafische 'collages'. Van de nieuwe architectuur die groeit, van de gebouwen en straten in de stad, de hijskranen, bouwputten en constructies.

uit 2007 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Metrostation Amsterdam Bullewijk 2

2018

'Metrostation Amsterdam Bullewijk 2' is een monoprint, gemonteerd vanuit foto's die ik nam bij het Metrostation Amsterdam Bullewijk 
* grafische unica prent, niet meer te koop

Man met Heftvork- Amsterdam in moderne prent-kunst, te koop

2014

Man met Heftvork- Amsterdam in moderne prent-kunst, te koop. Dit is een digitale art-print die opgebouwd is uit een foto die gemaakt is van de wegwerkzaamheden aan de Stadhouderskade in Amsterdam-zuid. Hij is gemaakt door Hil-Fo Deze print is ook te koop in beeldmaat 75 x 100cm  zonder lijst voor € 450,-

Stempels op de Ferdinand Bolstraat -Amsterdam in moderne prent-kunst, te koop

2014

Stempels op de Ferdinand Bolstraat -Amsterdam in moderne prent-kunst, te koop   Dit is een digitale art-print die opgebouwd is uit een foto die gemaakt is van de werkzaamheden van de aanleg van de nieuwe metro aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam-zuid. Hij is gemaakt door Hil-Fo Deze print is ook te koop in beeldmaat 75 x 100cm  zonder lijst voor € 450,-

'Bouwen in de Stad 1.' - Amsterdam in digitale print - moderne architectuur in prent - te koop

2016

'Bouwen in de Stad 1.' - digitale print van Amsterdam, moderne architectuur; de prent is te koop in beperkte oplage, in diverse maten.
Dit is een digitale art-print, opgebouwd uit verschillende lagen. Elke laag komt uit eigen foto's die ik maakte in Amsterdam. Eén foto maakte ik van nieuwbouw aan de Marnixstraat, bij jeugdtheater De Krakeling, met bouwput en damwanden aan de Nassaukade. De andere foto is moderne architectuur - een loopbrug naar de ingang van 'Muziekgebouw aan het IJ'. 
* te koop - diverse formaten prints zijn mogelijk tot maximaal 2 meter - de digitale prent is geprint op dibond mèt beschermlaag - of geprint op papier, bestemd voor in een lijst achter glas


 

'Man in de straat 1.' - Amsterdam in moderne prent-kunst, te koop

2016

'Man in de straat 1' - digitale print uit Amsterdam , moderne grafiek te koop
Dit is een digitale art-print, opgebouwd uit verschillende lagen. Elke laag komt uit eigen foto-materiaal en is digitaal bewerkt. Voor deze print heb ik twee foto's bewerkt. De ene maakte ik van de wegwerzaamheden aan de Amsteldijk in Amsterdam, de andere van de verbreding van de brug tussen de Roelof Hartstraat en de Ceintuurbaan.
* te koop - allerlei formaten prints zijn mogelijk, zowel op dibond als in een lijst achter glas

'Man in de straat 2.' - moderne prent-kunst van de stad Amsterdam te koop

2017

'Man in de straat 2.' - digitale prent-kunst van de stad Amsterdam, moderne grafiek, te koop
Dit is een digitale art-print, opgebouwd uit verschillende lagen. Elke laag komt uit eigen foto-materiaal en is digitaal bewerkt. Voor deze print heb ik twee foto's bewerkt. Beide foto's maakte ik van  de verbreding van de brug tussen de Roelof Hartstraat en de Ceintuurbaan.
* te koop - diverse formaten prints zijn mogelijk tot max. 2 meter - de prent is geprint op dibond mèt beschermlaag - of op papier, voor in een lijst achter glas


 

'Bijlmer Arena 1.' - moderne architectuur in prent-kunst, Amsterdam; art-print te koop

2016

'Bijlmer-Arena 1.' - digitale kunst, grafiek in beperkte oplage te koop
Dit is een digitale art-print, opgebouwd uit verschillende foto's en digitaal bewerkt. De twee hier gebruikte foto's maakte ik op het station Bijlmer-Arena in Amsterdam-Zuid-Oost. De architectuur in zijn lange gebogen lijnen en de keuze van het materiaal fascineren mij.
* te koop - allerlei formaten prints zijn mogelijk, zowel op dibond als in een lijst achter glas

'Heien aan de Marnixstraat 1.' - digitale print, moderne prent-kunst van Amsterdam te koop

2017

'Heien aan de Marnixstraat 1' - digitale kunst, grafiek te koop in beperkte oplage
Dit is een digitale art-print, opgebouwd uit verschillende lagen. Elke laag komt uit eigen foto-materiaal en is digitaal bewerkt. De gebruikte foto's maakte ik in en om Amsterdam. Eén foto maakte ik aan de Marnixstraat, ter hoogte van het jeugdtheather De Krakeling, waar een flinke bouwput met damwanden was aangelegd tegen de Nassaukade. De andere foto is van de bouw van een verkeersbrug over het Amsterdam Rijnkanaal, bij Muiden. 
* te koop - allerlei formaten prints zijn mogelijk - zowel op dibond als in een lijst achter glas

'Kranen in de Pijp 1.' '- moderne prent-kunst van Amsterdam, in digitale print

2016

'Kranen in de Pijp 1.' - digitale prent-kunst, te koop in beperkte oplage
Dit is een digitale art-print, opgebouwd uit verschillende lagen. Elke laag komt uit eigen foto-materiaal en is digitaal bewerkt. Voor deze print heb ik twee foto's geselecteerd en bewerkt. Eén foto is van de  sloop van enkele oude panden uit de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. De andere foto is van oude havenkranen uit Rotterdam: 'Amsterdam meets Rotterdam'.
* te koop - allerlei formaten prints zijn mogelijk - zowel op dibond als in een lijst achter glas

'Werken aan de kademuur, Nieuwmarkt' - digitale print - moderne prent-kunst uit Amsterdam

2016

'Werken aan de kademuur' - digitale prent-kunst, te koop in beperkte oplage
Dit is een digitale art-print, opgebouwd uit verschillende lagen. Elke laag komt uit eigen foto-materiaal en is digitaal bewerkt. Voor deze print heb ik voornamelijk twee foto's gebruikt; één daarvan is de renovatie van de kademuur aan de Kromboomsloot in de Nieuwmarkt, Amsterdam. De andere is van de sloop van enkele oude panden uit de Ferdinand Bolstraat. 
* te koop - allerlei formaten prints zijn mogelijk - zowel op dibond als in een lijst achter glas

Openbare Bibliotheek OBA, nieuwbouw aan het Oosterdok te Amsterdam 2. - mono-print

2009

De mono-print 'Openbare Bibliotheek bij het Centraal Station te Amsterdam 3.' is gemaakt als een grafische collage, vanuit fotoos van de nieuwbouw werkzaamheden die ik nam tijdens aan het Oosterdok, bij  het Centraal Stations te Amsterdam..
* grafische unica-prent, inclusief lijst en passepartout: € 400,-
*         

moderne architectuur: OBA aan het Oosterdok te Amsterdam 3. - grafische collage

2009

De mono-print "Openbare Bibliotheek bij het Centraal Station te Amsterdam 3."is gemaakt als een grafische foto-collage, vanuit mijn foto's van de nieuwbouw en de moderne architectuur aan het Oosterdok, ten oosten van het C.S. Amsterdam.
* grafische unica prent inclusief lijst en passepartout: € 400,-
 

Stedelijk museum cs 4 - Het oude Hoofdpostkantoor Oosterdok van Amsterdam - monotype van moderne architectuur

2008

Deze mono-print van het voormalige 'Stedelijk Museum C.S. Amsterdam 1.' aan het Oosterdok is gemaakt als een grafische foto-collage, samengesteld vanuit beeldmateriaal van foto's die ik maakte van de nieuwbouw van de Openbare Bibliotheek OBA, het Nemo en het voormalige Hoofdpostkantoor; moderne architectuur uit Amsterdam.
  *grafische unica prent

Amsterdam C.S. 1. - grafische foto-collage, monotype; metro-nieuwbouw bij C.S.

2010

Inspiratie tot het maken van deze prent gaven me de nieuwbouw-werkzaamheden van de metro-aanleg in Amsterdam. Deze print 'Centraal Station Amsterdam 1.' aan het IJ en het Oosterdok is gemaakt als een grafische collage vanuit foto's, die ik maakte in de omgeving van het C.S.
grafische prent, te koop / huur, incl. lijst en passepartout: prijs € 475,-
* de mono-print is is ook te koop zonder lijst, wel in passepartout: prijs € 425,- incl. verzendkosten

Amsterdam Centraal Station 4. - monotype / grafische collage-prent vanuit foto

2011

De monotype 'Amsterdam Centraal station 4' heb ik gemaakt naar foto's van borden en teksten rondom het stationsplein te Amsterdam Centraal.
* grafische unica prent 

Daniel Meijerplein 1. - bij het Joods Museum / Portugese Synagoge, prent-kunst van Amsterdam

2007

De prent 'Daniël Meijerplein 1. aan het Waterlooplein  en bij het Joods Museum heb ik als grafische collage gemaakt vanuit foto's die ik maakte in de omgeving van het Waterlooplein, Tun-Fun en de Portugese Synagoge en het gebouw van de de Film-academie Amsterdam. De prent is samengesteld vanuit drie foto's die ik als basis voor het drukken gebruikte.
* grafische unica-prent te koop 

tijdelijk Stedelijk Museum C.S. 1. - mono-print van nieuwbouw aan het Oosterdok

2008

Deze mono-print van het voormalige 'Stedelijk Museum C.S. Amsterdam 1.' in het inmiddels helaas gesloopte hoofdpostkantoor aan het Oosterdok is gemaakt als een grafische collage, samengesteld vanuit beeldmateriaal uit foto's die ik maakte in de omgeving van het C.S Amsterdam en de nieuwbouw van de Openbare Bibliotheek OBA; modern architectuur.
deze grafische collage-prent is niet meer te koop

tijdelijk Stedelijk Museum, Amsterdam C.S. 2. - mono-print van nieuwbouw aan het Oosterdok

2008

Deze mono-print van het voormalige 'Stedelijk Museum C.S. Amsterdam 1.' in het inmiddels helaas gesloopte hoofdpostkantoor aan het Oosterdok is gemaakt als een grafische collage, samengesteld vanuit beeldmateriaal uit foto's die ik maakte rond de nieuwbouw ten oosten van het C.S Amsterdam en rondom de nieuwe Openbare Bibliotheek OBA; moderne architectuur.
deze grafische collage is niet meer te koop