.


Digitale art print  van De Moderne Stad:
Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en  Utrecht -

een collage van  stad, leven  &  moderne architectuur - in digitale prent.De stad boeit mij enorm, met name  het dagelijkse leven en de moderne architectuur  in  de  Nederlandse grote steden, waar ik dan ook veel foto's maak. 

Mijn digitale prints art zie ik als grafische prent-kunst, maar dan in een moderne vorm. Omdat ik elke art print als een 'digitale collage' samenstel vanuit mijn eigen foto's die ik daarvoor koos.
Ik bewerk mijn foto's daartoe flink; ik snij ze af, vermeng ze en schuif ze over elkaar heen..  ..totdat ik een beeld krijg wat mij zelf overtuigt. Het onderwerp van de prent dient zichtbaar aanwezig te blijven - dus bij mij geen abstracte collage vanuit een foto-mix samengesteld! Mijn art prints gaan ergens over! Ze vertellen hun verhaal-in-beeld over het leven in een bepaalde tijd van de moderne stad! Ik laat ze vervolgens vakkundig drukken op kwaliteits-papier in kleine oplages; de maat van elke digitale print is naar wens per gedrukte prent te varieëren. 


Het intensief mengen en mixen van meerdere beeldlagen deed ik voorheen al eerder in mijn mono-prints. Maar toen was het maak-proces nog ambachtelijk: ik drukte mijn prenten op de pers.
Met mijn recente digitale werkwijze heb ik andere mogelijkheden gekregen. Ik kan nu veel uitgebreider dan voorheen de verschillende beeldlagen (vanuit mijn foto's) over elkaar heen schuiven. Zo geeft het digitale bewerken mij de vrijheid om meer variaties te bekijken en af te wegen. Na onderling vergelijken van verschillende gemaakte versies kom ik tenslotte tot mijn definitieve keuze: de uiteindelijke print die u dan ook hier op de website ziet staan. 


* Mijn digitale art prints / prenten zijn te koop in een beperkte oplage, in een hoogwaardige kwaliteit. Deze prints kunt u kopen op dibond, met een coating over de print om deze te beschermen. Maar ook zijn ze te koop, geprint op hoogwaardig papier, in een passe-partout, in een lijst. Bij beide varianten kunt u zelf uw eigen afmetingen bepalen, tot ruim een meter aan de kortste zijde van de digitale print.

Hilly van Eerten