Moderne grafiek:
digitale art-prints en monoprints
architectuur en nieuw-bouw in de Nederlandse stad:
Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, UtrechtModerne grafiek (prent-kunst) maak ik in de vorm van digitale art-print èn van unieke mono-print. Mijn onderwerp voor beide is de recente Nederlandse architectuur en nieuw-bouw activiteiten in de grote stad; Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.
Ik zie mijn grafiek als prent-kunst in een moderne vorm, omdat ik deze samenstel vanuit mijn recente foto's van de stad. Zowel de digitale art-prints als mijn mono-prints Ze zijn allemaal ontstaan vanuit mijn eigen foto's van de grote steden, die ik natuurlijk bewerk en vermeng tijdens het drukken of digitaal bewerken. 

Mijn mono-prints zijn unica's, door mijzelf gedrukt op grafisch papier. U koopt een unieke prent waarvan er geen tweede bestaat. Deze heb ik gemaakt tot in 2014.
Mijn digitale prints / prenten zijn te koop in een beperkte oplage van hoogwaardige kwaliteit art-prints. Deze kunt u kopen op dibond, met een coating over de print om deze te beschermen. Ook zijn ze te koop op grafisch papier geprint - en dus bedoeld voor achter glas in een lijst, als bescherming. Bij beide varianten kunt u uw eigen afmetingen kiezen tot een maximum van 1,5 meter.

OVER mijn WERKWIJZE:
Het maken van mijn recente digitale prints lijkt sterk op de werkwijze van mijn mono-prints die ik al vanaf 1999 maak en zelf afdruk.
In beide grafische technieken gebruik ik meerdere beeld-lagen, in en door elkaar. Deze lagen voeg ik na allerlei bewerkingen tenslotte samen tot één definitieve print, die meestal bestaat uit diverse lagen.

De recente digitale werkwijze geeft mij de mogelijkheid om uitgebreider dan in mijn mono-prints de verschillende beeldlagen over elkaar te schuiven. Zo geeft het digitaal werken mij o.a. de vrijheid om meer variaties te bekijken en af te wegen. Na langdurig onderling vergelijken kom ik tenslotte tot de definitieve keus van het  eindbeeld dat u hier op mijn website ziet. 

Met de digitale werkwijze ‚Äčkrijg ik ook meer vrijheid in het benutten van de kleur. Ik kan de kleur-intensiteit heel fijntjes doseren en daarna afwegen in verschillende varianten. Maar ook kan ik een kleur heel subtiel wijzigen per afzonderlijke laag. En de kleuren van de verschillende lagen over elkaar mengen zich natuurlijk ook op digitale wijze tot een nieuwe kleur; daar maak ik graag gebruik van.
Al met al komt er door de digitale werkwijze meer complexiteit èn subtiliteit in mijn uiteindelijke grafische beeld.

In mijn recente grafiek vanaf 2008 - gebruikte ik al voor elke laag in het beeld een andere foto of een ander detail uit een foto.
Mijn foto's maak ik zelf - meestal in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Deze steden kennen hun eigen specifieke moderne architectuur die oprijst, mèt de daarbij behorende beelden van de nieuwbouw-activiteiten en bouwconstructies.
Deze beelden uit de Nederlandse stad komen dus regelmatig in mijn recente grafiek naar voren, in een grote vorm of als een klein fragment, en worden onderling met elkaar vermengd.

Hilly van Eerten